06 March 2013

Eksperimen Bojan Gagal Lagi?

Keputusan Penuh Piala AFC 2013 : Kelantan 1 - 1 Maziya Sport & Recreation
Kelantan gagal menggunakan kesempatan bermain digelanggang sendiri apabila hanya mampu seri 1-1 dalam perlawanan pembukaan Piala AFC.
Percaturan ketua jurulatih Kelantan,Bojan Hodak yang tidak menyenaraikan kapten Badri Radzi serta pemain berpengalaman lain hampir memakan diri apabila Maziya terlebih dahulu menjaringkan gol di separuh masa kedua.
Bojan yang menyedari kesilapan beliau terus membuat pertukaran dengan mengeluarkan Zairol dan memasukkan Badri dan Indra yang menyaksikan kebangkitan Kelantan yang berjaya menjaringkan gol menerusi Badri.
Alangkah ruginya pada malam ini Kelantan gagal mengutip tiga mata penuh kerana lawan kita selepas ini adalah pasukan kuat dari liga Myanmar dan Vietnam.
Andai Kelantan ingin melangkah jauh Bojan tidak perlu lagi memasukkan 'skuad eksperimen' tetapi sebaliknya memasukkan 'skuad impian' bagi mengarungi perlawanan seterusnya.
***
Ulasan Kelantan Vs Maziya Sport & Recreation (Maldives)
TRW sudah menunjukkan mutu permainan 2012 dan jika dilihat masuk 26 saat permainan, Dimi sudah mula menunjukkan prestasi sbg pemain harapan. dan pada minit pertama hantaran dan skil individu setiap pemain boleh dipuji cuma daudsu dan iwe solah shj yang kurang memberi impak pada masa pertama kerana terlalu hilang fokus, cubaan demi cubaan dari barisan serangan amat kagum cuma kita tertewas dengan larian pantas dari pasukan MAZIYA yang sentiasa mencari peluang untuk mlakukan "counter attack" namun Lek dan Pok Nik serta Zamri dan Daudsu bijak mengawal benteng.

Pada separuh masa kedua, jentera tengah TRW sudah hilang fokus terutama faiz subri dan iwe solah dan juga kekentalan DMF pasukan Maziya serta pertahanan Maziya amat cemerlang mengekang asakan dari TRW, dan kesilapan sedikit dari benteng serta jentera tengah menyebabkan Maziya menghasilkan gol dan Apex memberi aksi gopoh gapahnya, namun Kemasukan PIYA, Kapten Marvel dan Indra meningkatkan permainan dan 3 cubaan yang menewaskan penjaga gol Maziya itu harus dipuji kerana kita mempunyai barisan serangan yang berjaya mengucar kacirkan pertahanan lawan.
 
Apa2 pun admin berpendapat, permainan sudah meningkat dari perlawanan sebelumnya dan bagi menjawab persoalan kenapa BEN 10 tidak bermain dan PIYA n INDRA tidak diberi bermain separuh masa pertama kerana sabtu ini kita akan bertandang ke Singapura dimana mereka menggunakan rumput tiruan jadi bagi mengekalkan stamina PIYA, BEN 10 dan INDRA, bojan menurukan skuad AFC yang hebat!

No comments: