03 August 2009

FLORIA PUTRAJAYA

Salam,
Sekarang ni sedang berlangsung Festival Bunga dan Taman Putrajaya (Floria 2009), bertempat di Pesisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya. Festival selama 9 hari ini bermula Sabtu lalu (1 Ogos) dan akan berakhir 9 Ogos ini. Ia di buka dari 9.00 pagi sehingga 10 malam. Masuk adalah pree dan percuma !!. Bertemakan "Kemeriahan Warna", festival ini menampilkan 400,000 jenis bunga-bungaan, pelbagai spesis orkid dan tanaman hiasan. Festival ini merangkumi pameran Taman Korporat, Taman Universiti dan Sekolah, Taman Agro Ornamental, Mart Hortikultur, Laman Seni dan macam-macam adaaaa!! (Plot/laman dari Jabatan gua pun adaaa!!!!).

Gambar-Gambar Sekitar FloriaPintu Masuk ke Tapak FloriaMajlis Perasmian Floria oleh Datin Rosmah MansorLaman dari Universiti Lim Kok Wing


Laman dari Jabatan gua !!Laman dari jabatan orang lain,,,
Laman dari jabatan orang lain,,,
Pengunjung berpusu-pusu datang!kelihatan gua tengah menangkap ikan (tiada dalam gambar)
Gua & Rombongan Encik Kiah turut sama memeriahkan festival tahun ini..Pandangan dari sudut 45 darjah
Datang le ke sini untuk menyaksikan 'kemeriahan warna' setiap plot/laman yang direkabentuk dan dihias dengan bunga-bungaan. Selain dari menyaksikan pameran, kita juga boleh membeli produk-produk yang dijual, ada juga demonstrasi dan ceramah perkebunan serta teknik-teknik penanaman bunga......Moh le !!!

1 comment:

Nini Aini said...

WoW!!!
Cantiknye tempat tu,..
Rase nak pegi situlah,...
Boleh tak ayoh bee ajak nini pergi sane???
Hehe,...