02 September 2008

SALAM RAMADHAN 1429 H

Salam,

Gapo nak tulis weh???? jengok2 blog orang semuaaaaaaanya cerita pasal puasa, puasa,puasa, puasa, puasa, puasa, puasa.....maklumlah sekarang bulan Ramadhan, masing2 sebok nak cerita crite pasal pengalaman berpuasa, pengalaman bersahur, pengalaman kat Bazar Ramadhan lah, pengalaman posa kat obersee la,macaaaaammm-macaaaammmmmm......

Sebab semo orang dah tulih pasal puasa, gue pun nak tulis getek ahh..oh,no,no,no,no,tidak,tidak, tidak.........gua x kan cerita pasal posa... yang gue nak crite sini pasal berbuka posa!!!!hi hi hi...

gue berbuka posa kat opih jee...tak suka terkejar-kejar nak balik rumah,takut x
sempat,maklumlah rumah gue kat Ulu Amerika nun!!!















inilah juadah berbuka posa gue,''simple" je...ada nasi bungkus,nasi kerabu,nasi impit,nasi ayam,bubur lambok Kg.Baru,air mineral,air laici,air sirap dan air love you (itu simple kau kata!!!!)














Sambil2 menunggu masuk waktu berbuka gue membuat sedikit "magic"untuk membuka bungkusan nasik secara otomatik!! hi hi hi..















Taadaaaaa!!!inilah gambaran sebenar suasana di dalam bungkusan nasi,macam-macam lauk ada tapi yang kelihatan pada mata kasar cuma seketul ayam dan segugus(betul ke perkataan ni??) tauge!/kacang cambah!!!!














Keadaan yang biasa didapati selepas mana-mana acara makan......

(P/s: cerita di atas adalah masa gue berbuka posa tahun lepasssss ( 2007 ) tengok tarikh kat gambar tu,..tahun ni gue tak berbuka kt opih lagi,kena balik awal pulak tu,nak berbuka posa ngan org rumahhh!!!...) hi hi hi...

Wassalam,
jalanilah ibadah posa tahun ni dengan penuh ketaqwaan dan keinsafan....

1 comment:

mother of two said...

salam..

tinggi btul u angkat tangan berdoa yer.. sbb banyak rezeki dpn mata..:)

anyway..blog u mmg funny.